Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Asa'dan Sarı'ya bombardıman!

Asa

Siyasi kimliğinle, kooperatifçilikten uzak anlayışınla zarar veriyorsun”

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa Erdek kooperatifi başkan adaylarından Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın siyasi kimliğiyle seçimlere müdahale etmek istemesini son derece yakışıksız bulduklarını söyleyerek “ Yaptığı açıklamalarla hem kooperatif hem de Marmarabirlik yöneticilerini şaibe altında bırakmaktadır. “dedi. Belediye başkanının söylemlerinde daha da ileriye gittiğini belirten Başkan Asa” Hangi kurullardan ve hangi delegeden yetki aldı da seçildiğim takdirde Erdek kooperatifini Marmarabirlik’ten ayıracağım” vaadinde bulunuyor. Haddini aşan bir açıklama. Hayretler içinde kalıyoruz” diye konuştu.
HUZUR VE İSTİKRAR DEVAM EDECEK
Marmarabirlik’e bağlı koopera-tiflerden İznik, Mudanya ve Edincik Kooperatifi seçimlerinden sonra 28 Şubat Cumartesi günü Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nin seçimleri var. Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, haftalık yönetim kurulu toplantısını Erdek Kooperatifi’nde yaptı. Bu sabah Erdek temsilcisi Mustafa İlgen ile Erdek Kooperatifi Başkanı Hüseyin Durak’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya Marmarabirlik Üst Yönetimi tam kadro katıldı. Toplantıda ayrıca birliğe bağlı sekiz kooperatiften, yalnız, Marmara Kooperatifi, elverişsiz hava koşulları nedeniyle katılamadı.
Marmarabirlik’in dününü, bugününü ve geleceğini değerlendiren Başkan Hidamet Asa, Marmarabirlik’in özellikle kendi yönetim dönemi olan 2010’dan sonra büyük bir atılım içine girdiğini, hedef yükselttiğini ve başarılarını katladığını belirterek bunun arkasında sağlanan huzur ve istikrarın yattığını söyledi. 

Birliğin uzun yıllar sonra yakaladığı bu huzur ve istikrarın kooperatiflere de yansıdığını ve kooperatiflerin olağan seçimlerinde mevcut başkanlarının üretici ortakların oylarıyla yeniden göreve getirilmesinin güvenin göstergesi olduğunu belirterek” Bizim için 8 kooperatifin hepsi aynı değerdedir. Hepsinin arkasındaki üretici ortağımız aynı önemdedir. Biri diğerinden üstün değildir. O yüzden Erdek kooperatifimizle de inşallah yakalanan bu uyum , huzur ve istikrar ortamı devam edecektir. Aksi yöndeki gelişmelere müsaade etmeyiz” dedi.
BELEDİYE BAŞKANI’NA YAKIŞMAYAN SÖYLEMLERİ KINIYORUZ
Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, adaylığını açıklayan Erdek Belediyle Başkanı Hüseyin Sarı’nın kamuoyuna yansıyan söylemlerini son derece tehlikeli bulduklarını belirtti . Bunları belediye başkanlığı gibi halkın oylarıyla seçilen ve herkese eşit mesafede durması gereken birinin asli görevini bırakıp, kooperatif seçimlerinden medet umar hale gelmesini ve yaptığı açıklamaları haddini aşan söylemler olarak değerlendiren Başkan Asa konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Belediye Başkanı Hüseyin Sarı yerel gazetemizde çıkan bir röportajında Marmarabirlik ve Erdek Kooperatifi hakkında yapmış olduğu açıklamaları kınadığımızı bildirmek isteriz. Haber yoluyla bir algı yaratılmak istenmiştir. Söz konusu gazetenin haberinde bizim camianın tamamen dışında bir şahısın yolsuzluk iddiası bizle ilgili haberin içine gömülerek“ zimmetine para geçirdiği konusuna detayları ve yaklaşan Marmarabirlik seçimleri konusunda açıklama yaptı” cümlesi ile Marmarabirlik’i aşağılayıcı söyleminden dolayı kendisini kınadığımızı bildirmek istiyoruz. Marmarabirlik ile kişi ya da kurumları aynı kefeye koymak kimsenin haddine değildir”.
KOOPERATİFÇİLİKTEN UZAK BİR ANLAYIŞ HAKİM
Belediye Başkanı’nın kooperatif başkan adayı olarak yaptığı açıklamalara da hayretler içinde kaldıklarını söyleyen başkan Asa , Sarı’nın kendisinin de bilmediği iddialarına şöyle yanıt verdi:
“Zeytin alım noktalarımızı çoğaltacağız diyor. Erdek’te üretim yapılan bölgeler bellidir. Hangi mahallede nerelerde alım yapıldığını herkes bilmektedir. Kapıdağ yarımadasının dışına çıkması da mümkün değildir. Yine, üreticilerimizin yetiştirmeden bakıma, gübrelemeden ilaçlamaya, bilimsel olarak destekleyeceğiz demektedir. Anlaşılan Kooperatifçilikten ve üretici olmaktan ne kadar uzak ki Kooperatifte Ziraat Mühendisi ve Gıda Teknikeri olduğunu dahi bilmemektedir. 5 yıldan bugüne ortaklarımıza gübre dağıtıldığını, ilaç dağıtıldığını bilmemektedir. Hiçbir kaynağı olmaksızın doğru olan kaynakları bile yanlış kullanan Sarı sofralık zeytin tebliği ile Marmarabirlik ürün alım şartnamesini karıştırmış durumdadır. Sofralık Siyah Zeytin salamurada olgunlaşmış zeytinin tanımı tarif edilirken, Sayın Sarı biranda Marmarabirlik alımlarına geçerek Kızıl zeytin alımlarında Ortakların zarara uğratıldığını söylemektedir. Hayretler içerisindeyiz, Bilmiyorsanız, Bir bilene sorunuz. Marmarabirlik Sofralık Zeytin alım şartnamesinin olduğu ve bu alım şartnamesi gereğince kızıl zeytinin tanımının yapıldığını herkes çok iyi bilmektedir. Ama bir tek Sarı, bilmemektedir. Sarı’nın diğer iddialarından biri mahallelerde ve sosyal medyada ortaklara seslenerek sizden aldıkları 3 liralık zeytin kg 16,90 diyerek ortakları yanıltmakta ve Marmarabirlik’i hedef tahtası haline getirmektedir. Kısaca kurumla ortağı karşı karşıya getiren Sarı’ya verilecek olan cevabımız şudur. Fire maliyetleri, kooperatif maliyetleri, Marmarabirlik maliyetleri, işçilik maliyetleri, ambalaj maliyetleri ve tüm maliyetler dahil olmak üzere Marmarabirlik’in ortalama satış fiyatı 8.5 lira civarındadır. Eğer bunun üzerinde bir ortalama satış fiyatı varsa buyurun ispat edin kaldı ki en iri kalibrede yani 201 danedeki zeytinin satış fiyatı 11.5 lira civarındadır. Görüldüğü gibi yanlış beyanlarda bulunarak ortaklarımızın kafasını karıştırmakta ve Marmarabirlik’i hedef göstererek huzur ortamını bozmaya çalışmaktadır.”.
MARMARABİRLİK YÖNETİM SÜRESİ 2018’DE SONA ERECEKTİR
Adayım dediği Kooperatife ve Marmarabirlik’e ne kadar uzak olduğunu açıklamalarında gördüklerini de belirten Başkan Asa, “Erdek’ten Mustafa İlgen’in de temsilci olarak yer aldığı Marmarabirlik yönetiminin görevinin 2018’de sona ereceğini ve seçimlerin 4 yılda bir yapıldığını kendisine hatırlatmak isteriz. Ayrıca başkanlığımdaki yönetim üretici ortaklarımızın iradesi sonucu, duydukları güvenle ortaya çıkmıştır. Mustafa İlgen’i yönetime ben verdim diyerek kendisine olmadık paye çıkarmaya çalışması son derece gülünç bir durumdur. Zira, delegasyon toplantısı sonrasında Kooperatif Yönetim Kurulunun almış olduğu karar neticesinde Mustafa İlgen’in ismi Birlik Yönetim Kurul’una verilmiştir. ”dedi.
BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR
Erdek Kooperatifi seçimlerinin bir bayrak yarışı olduğuna da dikkat çeken Başkan Asa, “Adaylardan Sarı gazete de yer alan bir başka açıklamasında da, eski başkanlarımızdan Refi Taviloğlu’nu zan altında bırakmaktadır. 2009’da Belediye Başkanlığı seçimini kaybettikten 6 ay sonra Refi Taviloğlu istifa ettirilmek zorunda bırakıldı” demektedir. Şahsım olarak bu kadarına da pes diyorum. Sebebi ise, muhatabı olan Refi Taviloğlu Erdek’te yaşamaktadır. Kendisine istediği zaman sorulabilir. 2010 yılı Şubat ayında yapılan görev değişikliğinde herhangi bir zorlama olmadığı gibi yapılan görev değişikliği kurumun menfaatine bir bayrak ve hizmet yarışı olarak değerlendirilmelidir. Ayrıca Sarı, 2011 yılında Kooperatif Başkanlığı seçimini Refi Taviloğlu’na karşı kaybetmiştim diyerek de içinde bulunduğu çelişkiyi ortaya koyuyor” diye konuştu.
KUCAKLAMASI GEREKİRKEN AYIRMAYA KALKIYOR
Son olarak Belediye Başkanı Sarı’nın kooperatif seçimlerini kazandığı takdirde Erdek Kooperatifi’ni Marmarabirlik bünyesinden koparacağını söylemesine de tepki gösteren Başkan Asa, ”Erdek halkını ötekileştirmekte, kooperatife ve Erdek halkına zarar vermektedir. Bir Belediye Başkanı’nın yapması gereken kooperatifin Birlik ve beraberliğini sağlamak yerine kooperatifi, kooperatif ortaklarını ayrıştırmakta ve ortaklarımızın geleceğine dinamit koymaktadır. Erdek kooperatifini Marmarabirlik’ten ayıracağını söyleyerek toplam 5.037 bulunan ortağımızın geleceğini karartacak açıklamalarda bulunmaktadır. Bütün kooperatiflerde olduğu gibi Erdek kooperatifinin de kullanmış olduğu idari bina ve depolar kanun ve ana sözleşme çerçevesinde Marmarabirlik’e ait olup, bunları bile bile Erdek kooperatifini ayıracak olması Erdek halkı açısından bir faciadır. Bu konu ile ilgili yorumu siz değerli kamuoyuna ve ortaklarımıza bırakıyoruz.”diye konuştu.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Asa, “Bu açıklamanızla Sarı ile aranızdaki tüm köprüleri atıp mevcut yönetimi desteklediğinizi ortaya koyuyorsunuz. Eğer seçimi Hüseyin Sarı kazanırsa onunla nasıl uyumlu çalışacaksınız?” şeklindeki soruyu da, “Bunu O düşünsün!” diye yanıtladı.



  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false